Hvor ofte må jeg kontakte min stresssygemeldte medarbejder? Hvad skal jeg sige til kunderne, og hvordan undgår jeg at presse min medarbejder, når han/hun vender tilbage på job igen? Mange spørgsmål melder sig og fylder alt for meget, når en medarbejder bliver ramt af stress.
Alle ønsker at skifte stressen ud med trivsel og balance - ikke kun i det enkeltstående tilfælde, men også fremadrettet, og det kan faktisk gøres ret effektivt.
Nøglen er et samarbejde mellem medarbejder, arbejdsgiver og stressrådgiver.
Når en medarbejder oplever voldsomme stresssymptomer resulterer det ofte i en sygemelding. Medarbejderen er i krise, lederen mangler viden, tid og ressourcer - og HR ved ikke, hvordan de yder den bedste støtte.
Det bedste for både medarbejder og virksomhed er at sætte ind tidligt og helt undgå en sygemelding med stress. Med en tidlig indsats er det som regel ganske lidt, der skal til, for at få medarbejderen tilbage i trivsel.
Der er to grunde til, at effektiv stressbehandling kræver involvering af flere parter. Helingen af nervesystemet går hurtigere, når den stressramte føler sig tryg, forstået og støttet. Her har familien og lederen en helt afgørende rolle for længden af stressbelastningen.
Desuden er de ydre årsager til stressbelastningen, svære at ændre alene. Det drejer sig ofte om opgaver, strukturer eller relationer på arbejdet eller i privatlivet.
Et stressforløb hos balancepeople får din medarbejder tilbage I trivsel nænsomt og effektivt. Fjerner bekymringer og tvivlsspørgsmål fra leder & hr - og giver mulighed for læring I organisationen.
SYGEMELDT MEDARBEJDER
Når en medarbejder oplever voldsomme stresssymptomer resulterer det ofte i en sygemelding.
Medarbejderen er i krise, lederen mangler viden, tid og ressourcer - og HR ved ikke, hvordan de yder den bedste støtte.